Specialiteit - het dilbeeks konijntje

Het “Dilbeeks konijntje” is een koekje dat verwijst naar de bijnaam van de Dilbekenaren als “Konijnenfretters” De legende zegt: Toen Keizer Karel onverwacht Dilbeek zou bezoeken, werd in “De gouden Kroon” snel alles in gereedheid gebracht. Te laat merkte de waard dat hij de maaltijd vergeten had. Op de spijskaart verscheen wel “varken aan het spit” maar in werkelijkheid had de plaatselijke stroper zijn twaalf konijnenstroppen leeg gehaald.

De keizer genoot van de heerlijke schotel tot zijn hofmeester het bedrog ontdekte. De waard moest bekennen en vreesde al voor zijn leven, maar de keizer toonde genade. Hij gebood iedereen de waard en zijn dorpsgenoten voortaan Konijnenfretters te noemen. (Deze sage werd in 1957 geschreven door Rob Vonck)

In 1986 was er in Dilbeek een wedstrijd om hierover iets te maken. Wij zijn nog de enige die ons product ‘het konijntje’ blijven maken. En wel met een groot succes. We hebben er een speciale vorm voor laten ontwerpen. We hebben er een speciale door voor laten ontwerpen. Dit wordt vaak als cadeau of traktatie op het werk gegeven. Het is eens iets anders.